آیا اسفناج وقتی به صورت پخته یا خام مصرف شود سالم تر است؟

به گزارش بخش سلامت ساناخبر به این سوال پرداختیم آیا خوردن اسفناج صورت پخته بهتر است یا خام؟ و آیا پختن اسفناج از خواص آن کم میکند؟
اسفناج یک سبزی سبز مهم است که باید در یک رژیم غذایی سالم مصرف شود. بهترین روش برای تهیه آن، پخت سریع آن است تا اسید اگزالیک کاهش یابد که باعث ایجاد مشکلاتی در جذب مواد مغذی اسفناج و سایر سبزیجات در وعده غذایی می شود.
اسفناج خام بخوریم یا بپزیم؟
مطالعات نشان داده اند که خوردن اسفناج پخته شده و سایر سبزیجات پخته شده مانند هویج در مقایسه با خام منجر به افزایش سطح بتاکاروتن در خون می شود که یک آنتی اکسیدان است که تصور می شود با کاهش خطر بیماری های قلبی و سرطان ریه فواید زیادی دارد. علاوه بر این، اسفناج خام حاوی اسید اگزالیک است، یک ترکیب آلی که در بسیاری از سبزیجات سبز برگ یافت می شود. این ترکیب از جذب آهن و کلسیم جلوگیری می کند، اما در دمای بالا (هنگام پخته شدن) تجزیه می شود، به این معنی که اگر اسفناج پخته شده بخورید، بدن شما کلسیم و آهن بیشتری جذب می کند.
چرا اسفناج باید پخت؟
به طور کلی، بهتر است بعد از پختن مصرف شود تا غلظت اسید اگزالیک کاهش یابد که در جذب مواد معدنی اختلال ایجاد می کند.
چطور اسفناج بپزیم؟ بهترین روش پخت اسفناج
مانند هر غذا، نحوه طبخ آن می تواند تاثیر زیادی بر در دسترس بودن مواد مغذی داشته باشد. به طور کلی، بخارپز کردن، سرخ کردن یا پختن روش خوبی برای حفظ مواد مغذی است، در حالی که جوشاندن میتواند منجر به خروج مواد مغذی از غذا در آب شود که سپس تخلیه میشود و در نتیجه از بین میرود. مصرف یک رژیم غذایی متنوع با مقدار زیادی غذاهای گیاهی در رنگ های مختلف، پخته یا خام، راه خوبی برای دریافت تمام مواد مغذی مورد نیاز است.
اسفناج خام ویتامین ها و مواد معدنی بیشتری نسبت به اسفناج پخته حفظ می کند. همچنین اسفناج خام حجم بیشتری در بشقاب دارد و به لطف اثر سیری این سبزی برگدار به کاهش کالری در وعده غذایی کمک می کند. به هر حال، اسفناج پخته شده ممکن است هضم آسانتری داشته باشد، بهویژه زمانی که مردم سبزیجات برگدار خام را به خوبی تحمل نمیکنند. بنابراین، گزینه سالمتر اسفناج خام است، اما در برخی موارد ممکن است اسفناج پخته شده بیشتر توصیه شود. هر فردی برای ارزیابی بهترین گزینه باید با یک پزشک مراقبت های بهداشتی مشورت کند. معمولا ترکیب اسفناج خام و پخته در رژیم غذایی گزینه خوبی است.
تفاوت بین مصرف اسفناج خام یا پخته بستگی به این دارد که ما آن را برای چه چیزی می خواهیم. مثلاً در موارد یبوست، بهتر است به صورت خام مصرف شود. در موارد مشکلات روده ای که باعث درد می شود، بهتر است به صورت پخته مصرف شود. همچنین باید در نظر داشته باشیم که اسفناج پخته ممکن است برخی از مواد مغذی خود را از دست بدهد.