خریداران دلار به صف شدند؛ دلار برگشت
بررسی ها نشان میدهد که رشد سطح تقاضا در هفته های اخیر گریبانگیر بازار ارز شده است.
قیمت دلار در سومین روز هفته با افزایش بیش از هزار تومانی خط قرمز سیاستگذار را شکست و کریدور ششم را فتح کرد. خیز دلار به کریدور بالاتر در حالی رخ داد که در خردادماه، بازارساز پیوسته در حال ارزپاشی بود تا اسکناس دلار در محدودهای مشخص معامله شود. با وجود بسته بودن بازارها در تعطیلی روز سهشنبه، اما اخبار زیادی مبنی بر تزریقهای سنگین و مذاکرات برای آزادسازی ارزی از برخی کشورها، رسانهای شد تا اهرمی برای کاهش قیمت دلار شود.
روز سهشنبه برخی رسانهها از قول یک منبع آگاه اعلام کردند که بانک مرکزی قصد دارد به مدت ۱۰ روز، روزانه ۲۰۰ میلیون درهم در بازار دبی تزریق کند. همچنین اخباری مبنی بر آغاز مذاکرات برای آزادسازی منابع ارزی مسدود شده ایران در بحرین منتشر شد. در این خبر تاکید شد معاون امور بینالملل بانک مرکزی و معاون بانک مرکزی بحرین برای آزادسازی منابع مسدود شده بانک مرکزی ایران و سایر بانکهای ایرانی در بحرین مذاکراتی را آغاز کردهاند.
قیمت دلار در هفته ابتدایی تیر در حالی که پیشبینی میشد روزهای آرام با روند رنج را سپری کند، متاثر از برخی سیگنالها افزایشی شد و از خط قرمز سیاستگذار عبور کرد. در آخرین معامله روز دوشنبه چهارم تیر دلار در کانال اول کریدور ششم بسته شد و رشد نزدیک به هزار و ۵۰۰ تومانی داشت.
چرا دلار گران شد؟
موضوع تشدید درگیری میان رژیم صهیونیستی و حزبالله لبنان، سقوط پنج درصدی بیت کوین، افزایش تقاضای تتر و بازگشت پیمانسپاری ارزی برای تمام کالاهای صادراتی از عمده دلایلی بود که دلار را با وجود تلاش سیاستگذار برای تثبیت، در کریدور بالاتر قرار داد.
قیمت ها روز دوشنبه در بازار ارز چه مسیری را تجربه کردند؟ معاملات روز دوشنبه چهارم تیر برای دلار هرات با نرخ ۵۹ هزار و ۹۱۰ تومان آغاز شد اما در نیمه دوم معاملات روند صعودی را تداوم بخشید و در میانه کانال ۶۰ هزار تومان جا خوش کرد. معامله گران معتقدند اگر دلار نتواند در ادامه مسیر اصلاح داده و به روند کاهشی بازگردد، می تواند جان دوباره گرفته و استارت صعود دوباره را بزند اما اگر در روزهای آینده خبری از اصلاح قیمت نباشد، بالا رفتن دلار سخت خواهد شد