جمعی از بازنشستگان تأمین اجتماعی از نامشخص بودنِ اجرای متناسبسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی ابراز نگرانی کردند
به گزارش عرشه آنلاین،آییننامه متناسب سازی و همسان سازی ربطی به بازنشستگان کارگری ندارد و فقط شامل بازنشسته های کشوری است.
حیدری، کارشناس رفاه و تامین اجتماعی گفت: آییننامه مصوب شده در دولت، مربوط به بازنشستگان کشوری و لشکریست؛ اساساً دولت متولی اجرای متناسبسازی برای بازنشستگان صندوقهای دولتی است و متناسبسازی بازنشستگان تامین اجتماعی اصلاً ربطی به هیات دولت ندارد.
تامین اجتماعی مکلف به اجرای متناسبسازی از ابتدای امسال است و این تکلیف به روشنی در قانون برنامه هفتم توسعه آمده. برای تامین اجتماعی محل منابع متناسبسازی پیشبینی نشده، اما این صندوق مکلف است که با درآمدها و منابع داخلی خودش متناسبسازی حقوق بازنشستگان را اجرا کند.
تامین اجتماعی به جز دریافت بخشی از بدهی خود از دولت، سهمی از اعتبار متناسبسازی ندارد.
نگاهی به تخصیص اعتبارات صندوقهای بازنشستگی در سال ۱۴۰۳ نشان میدهد که تامین اجتماعی به جز احتمال دریافت بخشی از بدهی خود که آنهم نقدی و نقدشوندهی سریع نیست، سهمی از اعتبارات متناسبسازی و حمایتی دولت ندارد. این اعتبارات قرار است میان صندوقهای بازنشستگی دولتی تقسیم شود.
دولت در حمایت از صندوقهای بازنشستگی در بودجه ۱۴۰۳ مبلغ ۴۵۳ هزارمیلیارد تومان اختصاص داد که ۲۵۶.۵ هزارمیلیارد تومان آن به صندوق بازنشستگی کشوری اختصاص دارد و ۳۲ هزارمیلیارد تومان از این منابع برای کمک به صندوق تامین اجتماعی نیروهای مسلح در نظر گرفته شده؛ ضمناً ۱۴.۳ هزار میلیارد تومان بابت صندوق بازنشستگی فولاد و وزارت اطلاعات تعیین شده است.
در عین حال، در لایحه دولت ۵۰ هزار میلیارد تومان کمک به متناسبسازی حقوق بازنشستگان ۳ صندوق کشوری لشکری و فولاد از محل مالیات بر ارزش افزوده در نظر گرفته شده است.
دولت مبلغ ۱۳۰ هزار میلیارد تومان برای تادیه بدهی قطعی حسابرسی شده خود به سازمان تامین اجتماعی و متناسبسازی حقوق و نیز حفظ قدرت خرید بازنشستگان تأمین اجتماعی اختصاص داده است و این تنها اعتباریست که برای این صندوق مادر در نظر گرفته شده است.